top of page
  • Writer's pictureEduard Laur

10 soovitust edukaks digitaliseerimiseks. 1: koosta ettevõttele digitaliseerimise strateegia

Updated: Jun 17, 2021




10 soovitust edukaks digitaliseerimiseks. 1: koosta ettevõttele digitaliseerimise strateegia

Täna ei ole ühegi ettevõtte jaoks enam küsimus kas vaid kuidas digitaliseerida. Järgnevas artikliseerias toon välja 10 soovitust, mis on end praktikas tõestanud ja aidanud ettevõtetel oma digitaliseerimisprojekte oluliselt efektiivsemalt läbi viia.


Esimene samm: koosta ettevõttele digitaliseerimise strateegia

“Digitaliseerimise strateegia aitab sul hoida fookust muutustel, mis annavad 80% tulemusest”.

Nii triviaalselt, kui see ka ei kõla, alustada võiks ettevõttele digitaliseerimise strateegia koostamisest, mis toetab ettevõtte pikaajalist arengukava.


Süsteemse lähenemise ja selge fookuseta on oht, et muutused võivad jääda juhuslikuks või olla vaid lokaalse mõjuulatusega. Pisikestest, üle ettevõtte pillutatud kahe-kolme protsendilistest parendustest enam ei piisa. Loomulikult on hea, kui suudad kokku hoida päevas nt viis minutit laotöötaja aega, kuid konkurentsivõime tõstmiseks on olulisem tuvastada need parenduskohad, mille mõju ettevõtte tulemusele on mõõdetav vähemalt kahekohaliste protsendinumbritega.


Digitaaliseerimine ei ole omaette eesmärk vaid vahend, mis aitab ettevõttel mõõdetavaid ärilisi eesmärke saavutada. Näiteks tulla paremini toime muutuvate oludega, tõsta tootlikkust, pakkuda paremat kliendikogemust jne.

Joondudes ettevõtte strateegiast mõtle läbi millised muutused on vajalikud ja miks.


Hinda tänast olukorda. Millised on ettevõtte kitsaskohad äri- jt protsessides, tootmises ja tootearenduses, töökultuuris, töötajate oskustes jms


Analüüsi kitsaskohtade prioriteetsust, vajadusi ja võimalusi ettevõtte digitaliseerimiseks ja automatiseerimiseks, et suurendada tootlikkust ning aidata kaasa ettevõtte strateegiliste eesmärkide saavutamisele


Koosta digitaliseerimise arengukava ehk teekaart arenguhüppe juhtimiseks


Kui vajad tuge oma ettevõtte olukorra hindamisel või digistrateegia koostamisel, siis võta ühendust. Koos arutades leiame just sinu ettevõtte jaoks sobiva lähenemise ning lahenduse.


Eduard Laur võta ühendust.

bottom of page